Πεπεισμένος ότι η Κίνα θα ξεπεράσει την χρηματοπιστωτική κρίση εμφανίστηκε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, την ίδια στιγμή που ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι τονίζει ότι το γεγονός δεν θα επηρεάσει την ανάπτυξη στην χώρα του. 
 
Όπως τόνισε ο κ. Ολάντ: 
 

Εμπιστεύομαι τις κινεζικές αρχές για την ικανότητά τους να ξεπεράσουν τη χρηματιστηριακή αυτή κρίση. Έχουν τα μέσα να δράσουν και ο ρυθμός της κινεζικής ανάπτυξης, παρότι εξακολουθεί να επιβραδύνεται, παραμένει σε αξιοζήλευτο επίπεδο. Επιθυμία μας είναι η Κίνα να αναλάβει όλες τις ευθύνες της στην παγκόσμια διακυβέρνηση. 

Επισημαίνοντας την ανάγκη για το Πεκίνο να μεταρρυθμίσει τις αγορές του, ο Ολάντ τόνισε:

H Κίνα είναι η δεύτερη οικονομία παγκοσμίως, πρέπει επίσης να προσαρμοστεί, να προσαρμόσει τις κεφαλαιαγορές της, να προσαρμόσει επίσης την ανάπτυξή της στο επίπεδο των στόχων που μπορεί να είναι οι στόχοι όλου του κόσμου με στόχο κυρίως τη νομισματική ρύθμιση και τη ρύθμιση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

Παράλληλα σήμερα στη Μαδρίτη, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε πως η μεταβλητότητα στις αγορές προκλήθηκε από την Κίνα δεν θα επηρεάσει τις προβλέψεις για την ανεργία και την ανάπτυξη στη χώρα του.

"Αυτό που συμβαίνει στην Κίνα δεν πρόκειται να έχει ιδιαίτερα σοβαρές επιπτώσεις στην ισπανική οικονομία", δήλωσε ο Ραχόι σε δημοσιογράφους στο κοινοβούλιο. "Μεσομακροπόθεσμα, δεν πρόκειται να επηρεάσει τις προβλέψεις για την ισπανική οικονομία".

Οι φόβοι για την υγεία της κινεζικής οικονομίας και για τις επιπτώσεις της ύφεσης στην παγκόσμια ανάπτυξη προκάλεσαν χθες, μαύρη ημέρα για την οικονομία, κατάρρευση των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών, με απώλειες που θύμισαν τις χειρότερες ημέρες της κρίσης του 2008.