Μια προειδοποίηση για βόμβα αναστάτωσε τα γραφεία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στο Βερολίνο.

Τα γραφεία, που ήταν εκείνη την ώρα γεμάτα από κόσμο εκκενώθηκαν αμέσως από την αστυνομία. 

Το SPD ανέφερε ότι έχει δεχτεί σωρεία απειλητικών μηνυμάτων με ρατσιστικά σχόλια μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο πρόεδρός του, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στην πόλη Χαϊντενάου της ανατολικής Γερμανίας.

"Μετά την επίσκεψη του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στη Χαϊντενάου το Βίλι-Μπραντ-Χάους (σ.σ. η έδρα του κόμματος) έχει δεχτεί πλημμύρα ρατσιστικών απειλών" είπε η Γιασμίν Φαχίμι, η γενική γραμματέας του SPDΥποθέτουμε ότι αυτή είναι μια πολιτική ενέργεια. Για να είμαστε ξεκάθαροι: το SPD δεν θα υπαναχωρήσει από τη στάση του", συνέχισε.

Περισσότεροι από 30 αστυνομικοί τραυματίστηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου στη Χαϊντενάου όταν εκατοντάδες άνθρωποι άρχισαν να εκτοξεύουν εναντίον τους μπουκάλια και πέτρες, διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάσταση προσφύγων στην πόλη. Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους φώναζαν "Χάιλ Χίτλερ".

Ο Γκάμπριελ είπε ότι η Γερμανία "δεν θα παραχωρήσει ούτε ένα χιλιοστό σε αυτόν τον ακροδεξιό όχλο" και σημείωσε ότι εκείνοι που εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον προσφύγων "δεν έχουν καμία σχέση με τη Γερμανία γιατί αυτή δεν είναι η Γερμανία που θέλουμε".