Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 42 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησε σήμερα γυναίκα καμικάζι κοντά στον κύριο σταθμό λεωφορείων της Νταματούρου, στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Μερικά λεπτά αργότερα, ένας δεύτερος καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το σημείο της πρώτης επίθεσης, αφού έγινε αντιληπτός από διερχομένους, χωρίς να προκαλέσει άλλα θύματα εκτός από τον δικό του θάνατο.

«Δύο επιθέσεις αυτοκτονίας διενεργήθηκαν σήμερα στην Νταματούρου. Η πρώτη έγινε έξω από έναν σταθμό λεωφορείων και η δεύτερη στην Πομπομάρι, στα προάστια της πόλης, όπου σκοτώθηκε μόνον ο τρομοκράτης», δήλωσε ο Τόγιν Γκμπαντεγκέσιν, εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας Γιόμπε.

«Στην πρώτη επίθεση, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 42 τραυματίστηκαν από γυναίκα καμικάζι. Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μία νεαρή κοπέλα επιχείρησε να εισέλθει στον σταθμό των λεωφορείων γύρω στις 07:00 (09:00 ώρα Ελλάδας). «Δεν της είχε επιτραπεί να εισέλθει στον σταθμό επειδή αρνήθηκε να υποβληθεί σε σωματικό έλεγχο από τους φρουρούς ασφαλείας στην είσοδο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας μάρτυρας ο Σάνι Ντανκαμάσο.

«Βγήκε από τον χώρο στάθμευσης, Εκείνη την ώρα από τον χώρο στάθμευσης έβγαινε ένα ιδιωτικό ταξί. Όταν το αυτοκίνητο πλησίασε, πυροδότησε τα εκρηκτικά», πρόσθεσε.

Μερικά λεπτά αργότερα οι επιβάτες ενός ρίκσο αντιλήφθηκαν ότι δίπλα τους βρισκόταν ένας άνδρας ζωσμένος με εκρηκτικά, σύμφωνα με έναν μάρτυρα.

Σήμαναν συναγερμό και έφυγαν τρέχοντας μαζί με τον οδηγό του τρικύκλου. Ο άνδρας προσπάθησε να τρέξει προς τους άλλους ανθρώπους και ανατινάχθηκε στη μέση του δρόμου χωρίς να προκαλέσει θύματα, πρόσθεσε ο μάρτυρας.