Αποδέκτης χειροκροτήματων αλλά και... γιουχαϊσματων έγινε η Άνγκελα Μέρκελ σήμερα το πρωί σε επίσκεψή της σε κέντρο μεταναστών στο Χαϊντενάου της Σαξονίας.

Η επίσκεψή της ξεκίνησε με... χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους, αλλά κατέληξε σε γιούχα από πολυμελή ομάδα ακροδεξιών, οι οποίοι, μόλις την είδαν να κατεβαίνει από το αυτοκίνητό της, άρχισαν να την γιουχάρουν και να την φωνάζουν ακόμα και προδότρα. 

Η ίδια έδειξε αδιαφορία και συνέχισε την επίσκεψή της. Λίγο αργότερα δε, δήλωσε ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα βίας και ρατσισμού, όπως αυτά που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στην συγκεκριμένη πόλη. 

Σύμφωνα με την καγκελάριο: 

Δεν θα υπάρξει ανοχή για εκείνους που αμφισβητούν την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων.Όσο αυτοί το κάνουν σαφές τόσο εμείς θα δυναμώνουμε και θα γινόμαστε καλύτεροι ώστε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή της φροντίδας των προσφύγων.

Δείτε το βίντεο:

 

Πάντως χθες η Γερμανίδα καγκελάριος έγινε δεκτή με μεγάλη αγάπη στο twitter, μετά την απόφαση για την αναστολή του λεγόμενου Δουβλίνο 2, που στην ουσία σημαίνει ότι η Γερμανία σταματά πλέον να στέλνει τους Σύρους πρόσφυγες πίσω στις χώρες πρώτης εισόδου τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

«Σ' αγαπάμε» της έγραφαν Σύροι στο twitter: