Ο πολυεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ, που είναι υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016, συνεχίζει να ανεβαίνει στις προτιμήσεις σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση.

Ταυτόχρονα, ο νυν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, που ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, φαίνεται ότι θα είχε καλύτερη τύχη από την Κλίντον εάν βρισκόταν αντιμέτωπος με τον Τραμπ στις εκλογές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Κουίνιπιακ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα ο Τραμπ έχει διευρύνει κι άλλο το προβάδισμά του απέναντι στους 16 αντιπάλους του για το χρίσμα: συγκεντρώνει ποσοστό 28% σε εθνικό επίπεδο, από 20% που είχε στα τέλη Ιουλίου. Τον ακολουθεί, σε μεγάλη απόσταση, ο συνταξιούχος νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον με 12% ενώ στην τρίτη θέση, με 7%, βρίσκονται τρεις υποψήφιοι: ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντας Τζεμπ Μπους, ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ και ο επίσης γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο.

«Οι άλλοι υποψήφιοι έχουν χαθεί. Ο Τραμπ αποδεικνύει ότι δεν είναι απαραίτητο να σε εκτιμούν για να είσαι πρώτος» είπε ο Τιμ Μαλόι, ο αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος δημοσκοπήσεων του Κουίνιπιακ.

Στο Δημοκρατικό Κόμμα, το ποσοστό της Χίλαρι Κλίντον έχει πέσει στο 45% από 55% που ήταν πριν από έναν μήνα ενώ ο κυριότερος αντίπαλός της για το χρίσμα, ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, συγκεντρώνει 22%. Ο Τζο Μπάιντεν, που δεν είναι βέβαιο ότι θα μπει τελικά στην κούρσα των εκλογών, λαμβάνει ποσοστό 18%, όμως φαίνεται ότι σε μια αναμέτρηση με αντίπαλο τον Τραμπ θα κέρδιζε κατά κράτος: Προηγείται του μεγιστάνα του κατασκευαστικού τομέα κατά 8 μονάδες, του Μπους κατά 6 μονάδες και του Ρούμπιο κατά 3 μονάδες. Η Χίλαρι Κλίντον θα τους κέρδιζε επίσης όλους, αλλά με μικρότερη διαφορά: 4 μονάδες από τον Τραμπ, 2 από τον Μπους και 1 από τον Ρούμπιο.