Συγγενείς και φίλοι των περίπου 200 κοριτσιών από το Τσίμποκ που απήχθησαν από την Μπόκο Χαράμ έκαναν πορεία σήμερα στην πρωτεύουσα Αμπούζα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 500 ημερών από την απαγωγή τους, στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Παρά τον διεθνή αποτροπιασμό που προκάλεσε η αρπαγή των μαθητριών, τη διεθνή υποστήριξη προς το κίνημα «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» από προσωπικότητες όπως η Μισέλ Ομπάμα και η Αντζελίνα Τζολί αλλά και παρά τις προσπάθειες των ενόπλων δυνάμεων της Νιγηρίας, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την τύχη των κοριτσιών.

Οι ισλαμιστές εισέβαλαν στις 14 Απριλίου 2014 στο λύκειο του Τσίμποκ, στην Πολιτεία Μπόρνο και απήγαγαν 276 έφηβες οι οποίες βρίσκονταν εκεί για να δώσουν εξετάσεις. Οι 57 κοπέλες κατάφεραν να δραπετεύσουν σύντομα και έναν μήνα αργότερα ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ Αμπουμπακάρ Σεκάου ανακοίνωσε ότι οι υπόλοιπες είχαν εξισλαμιστεί και «παντρευτεί» με τους μαχητές του κινήματός του.

Δεκάδες νέοι, οι αποκαλούμενοι "Πρεσβευτές των κοριτσιών του Τσίμποκ" διαδήλωσαν σήμερα στους δρόμους της Αμπάζα, φορώντας τα χαρακτηριστικά κόκκινα μπλουζάκια και τις κόκκινες κορδέλες του κινήματος στα κεφάλια τους. Οι νέοι, που συνοδεύονταν από θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας, κρατούσαν πανώ με τα ονόματα και τις φωτογραφίες των αγνούμενων κοριτσιών.