current views are: 5

1 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση16:04

Παραλήρημα του πρώην προέδρου της Τσεχίας για το μεταναστευτικό

Σε ένα παραλήρημα κατά των μεταναστών μεταναστών που εισρέουν στην Ευρώπη επιδόθηκε ο πρώην πρόεδρος της Τσεχίας, ο ευρωσκεπτικιστής Βάτσλαβ Κλάους. 

Δημοσίευση 16:04’
αρθρο-newpost

Σε ένα παραλήρημα κατά των μεταναστών μεταναστών που εισρέουν στην Ευρώπη επιδόθηκε ο πρώην πρόεδρος της Τσεχίας, ο ευρωσκεπτικιστής Βάτσλαβ Κλάους. 

Σε ένα παραλήρημα κατά των μεταναστών μεταναστών που εισρέουν στην Ευρώπη επιδόθηκε ο πρώην πρόεδρος της Τσεχίας, ο ευρωσκεπτικιστής Βάτσλαβ Κλάους

Απαντώντας στον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς και στα όσα είχε πει για τη στάση των χωρών της ανατολικής Ευρώπης, ο Κλάους σημείωσε: 

Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας και ενός μεγάλου αριθμού άλλων πολιτικών τράβηξαν την προσοχή μου και με ενόχλησαν. Εάν η Ευρώπη θέλει να διαπράττει αυτοκτονία υποδεχόμενη απεριόριστο αριθμό μεταναστών, ας το κάνει, όμως χωρίς τη δική μας συναίνεση. Εμείς πρέπει να πούμε ένα αποφασιστικό “όχι”.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Φαμπιούς υποστήριξε ότι η μετανάστευση σε αυτήν την περίπτωση «δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα».

«Περιμένοντας η Ευρώπη να τολμήσει να πει ότι η μετανάστευση δεν είναι ένα δικαίωμα του Ανθρώπου, ο χρόνος περνά και η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο απειλητική» υπογράμμισε ο Κλάους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο «τρόπος σκέψης (σ.σ της Ευρωπαϊκής Ένωσης) πρέπει να αλλάξει».

Η Τσεχία βρίσκεται αυτή τη στιγμή μεταξύ των χωρών διέλευσης των μεταναστών προς τη δυτική Ευρώπη. Τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, η τσέχικη αστυνομία συνέλαβε στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας 214 μετανάστες, στην πλειονότητά τους Σύρους, οι οποίοι επέβαιναν σε τρένα με προέλευση την Ουγγαρία και την Αυστρία.


σχετικα αρθρα