Ένα νέο σοκαριστικό βίντεο, στο οποίο εικονίζονται δύο αστυνομικοί να πυροβολούν θανάσιμα έναν άνδρα με τα χέρια ψηλά, φέρνει ξανά στο προσκήνιο το σοβαρό θέμα της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

Στο βίντεο, το οποίο τράβηξε με το κινητό του τηλέφωνο περαστικός φοιτητής, φαίνεται αρχικά ο άνδρας - ο 41 ετών Γκίλμπερτ Φλόρες - να τρέχει έξω από το σπίτι του χωρίς πουκάμισο. Λίγο αργότερα, ο άνδρας σηκώνει τα χέρια ψηλά και δευτερόλεπτα μετά οι αστυνομικοί τον πυροβολούν και πέφτει στο έδαφος. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο άνδρας ήταν οπλισμένος, ενώ οι αστυνομικοί προσπάθησαν αρχικά να τον ακινητοποιήσουν με αναισθητικό όπλο. 

Έπειτα από τη δημοσιοποίηση του βίντεο, από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KSAT, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν άμεσα σε κλήση για οικογενειακό καβγά, στον οποίο εμπλεκόταν, εκτός από τον άνδρα, μία γυναίκα η οποία είχε τραυματιστεί με μαχαίρι στο κεφάλι. Η γυναίκα κρατούσε μωρό, το οποίο επίσης μπορεί να είχε τραυματιστεί, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση των Αρχών. 

Οι δύο αστυνομικοί, ισπανικής καταγωγής όπως και το θύμα, έχουν τεθεί προσωρινά εκτός υπηρεσίας, έως ότου ολοκληρωθεί η εσωτερική έρευνα. «Ασφαλώς το περιεχόμενο του βίντεο προκαλεί ανησυχία», δήλωσε η σερίφης Σούζαν Παμερλάου προσθέτοντας ότι η έρευνα πρέπει να διεξαχθεί κανονικά. 
TAGS