Η εισροή μεταναστών στη Σερβία συνεχίζεται με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας εισήλθαν από την ΠΓΔΜ 2.000 μετανάστες, που φιλοξενούνται στο κέντρο υποδοχής της πόλης Πρέσεβο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τη αρχή του 2015, τη Σερβία διέσχισαν 115.000 μετανάστες, κυρίως από τη Μέση Ανατολή. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλεξάντερ Βούτσιτς, σε διάφορα σημεία της χώρας βρίσκονται καθημερινά 7.300 μετανάστες. Ο σέρβος πρωθυπουργός ανακοίνωσε, επίσης, ότι ο αριθμός αυτών που εξέφρασαν την επιθυμία να παραμείνουν στη Σερβία και κατέθεσαν αίτηση ασύλου είναι αμελητέος και δεν φτάνουν ούτε τους 100.

Ο υπουργός Εργασίας Αλεξάνταρ Βούλιν, ο οποίος είναι επικεφαλής της κυβερνητικής Επιτροπής για το μεταναστευτικό, ανήγγειλε την κατασκευή νέων κέντρων υποδοχής με χρηματοδότηση από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι εκτός από τα δύο κέντρα που ήδη λειτουργούν στο Πρέσεβο και τα σύνορα με την Ουγγαρία, θα δημιουργηθούν και άλλα δύο μεγάλα κέντρα στο Βελιγράδι και την πόλη Σουμπότιτσα στη Βοϊβοντίνα.

Ο υπουργός διέψευσε τις φήμες ότι η Σερβία προορίζεται να γίνει χώρα διαμονής των μεταναστών που δεν δέχονται ή απελαύνουν χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας ότι όλα τα κέντρα φιλοξενίας που θα κατασκευαστούν θα έχουν χαρακτήρα ενδιάμεσων σταθμών και η υποδομή τους δεν θα επιτρέπει την μακροχρόνια παραμονή προσφύγων.