Ανθρώπινα οστά εντοπίστηκαν στην άτρακτο του μεταγωγικού αεροσκάφους Noratlas που είχε καταρριφθεί κατά λάθος από την κυπριακή αεράμυνα τον Ιούλιο του 1974.

Ο επίτροπος Προεδρίας της Κύπρου για ανθρωπιστικά θέματα, Φώτης Φωτίου,  απέφυγε να αναφέρει τον ακριβή αριθμό των οστών και επεσήμανε πως θα γίνουν όλες οι ανθρωπολογικές εξετάσεις και οι εξετάσεις ταυτοποίησης για όλα τα οστά που θα ανευρεθούν και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνονται όταν και εφόσον πρέπει.

Ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι πρόκειται για μια «πολύ σημαντική εξέλιξη» και κάλεσε τα ΜΜΕ να επιδείξουν τον απαραίτητο σεβασμό, καθώς το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και λεπτό.

Σημείωσε ακόμη ότι παρά τις δυσκολίες ιδιαίτερα σχετικά με θέματα ασφάλειας -γιατί μπορεί να υπάρχουν στο χώρο πυρομαχικά- η εκσκαφή προχωρά με βάση τα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί από την αρχή.

Ο επίτροπος είπε ότι, μετά τον εντοπισμό μέρους της ατράκτου, η προσπάθεια ήταν να γίνει η πλήρης αποκάλυψή της, καθώς και άλλων μεγάλων κομματιών του αεροσκάφους –και αυτό έγινε. «Και για το λόγο αυτό μπήκαμε στη σημαντική φάση, δηλαδή στον εντοπισμό των οστών», κατέληξε.