Φωτιά εκδηλώθηκε σε τερματικό σταθμό του διεθνούς αεροδρομίου Ντομοντέντοβο της Μόσχας με αποτέλεσμα οι αρχές του αερολιμένα να εκκενώσουν το χώρο και να απομακρύνουν 3.000 επιβάτες, ενώ σχεδόν 60 πτήσεις καθυστέρησαν πριν η φωτιά τεθεί υπό έλεγχο από τους πυροσβέστες, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Στις 08.45' ώρα Μόσχας, η φωτιά κατασβέστηκε εντελώς. Δεν υπήρξε καμιά καθυστέρηση στις αφίξεις, αλλά σημειώθηκαν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

«Όταν δεν θα υπάρχει πλέον καπνός και θα έχουμε ελέγξει το κτίριο, το αεροδρόμιο θα λειτουργήσει κανονικά», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι οι επιβάτες θα μπορούν να επιστρέψουν «σύντομα» στον τερματικό σταθμό. Η υπηρεσία Τύπου του αεροδρομίου ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τις δυνάμεις της τάξης, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε αποθήκη στο υπόγειο του αεροδρομίου, σε μέρος από το οποίο περνούν οι αποσκευές και εξαπλώθηκε σε επιφάνεια 20 τετραγωνικών μέτρων.

Το διεθνές αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο που βρίσκεται περίπου 42 χλμ. νοτιοανατολικά του κέντρου της Μόσχας, είναι το μεγαλύτερο στη Ρωσία και την ανατολική Ευρώπη όσον αφορά την επιβατική κίνηση. Πάνω από 33 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο αυτό.