current views are: 4

3 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση13:10

Ερντογάν: Οι Ευρωπαίοι μετέτρεψαν τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο μεταναστών

Στην Ευρώπη ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών για την έξαρση του μεταναστευτικού ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Δημοσίευση 13:10’
αρθρο-newpost

Στην Ευρώπη ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών για την έξαρση του μεταναστευτικού ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Στην Ευρώπη ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών για την έξαρση του μεταναστευτικού ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο τούρκος πρόεδρος κατηγορεί την ΕΕ πως μετέτρεψε τη Μεσόγειο «σε ένα νεκροταφείο μεταναστών», αντιδρώντας στις φωτογραφίες του μικρού σύρου πρόσφυγα που βρέθηκε πνιγμένος σε μια τουρκική παραλία.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες που μετέτρεψαν τη Μεσόγειο σε ένα νεκροταφείο μεταναστών, μοιράζονται την ευθύνη για κάθε νεκρό πρόσφυγα», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα και συνέχισε: 

Το σώμα ενός μικρού παιδιού τριών ετών ξεβράζεται στις παραλίες μας. Δεν θα πρέπει να λογοδοτήσει ολόκληρη η ανθρωπότητα;

«Στη Μεσόγειο δεν πνίγονται μόνο οι μετανάστες, αλλά και η ανθρωπιά μας», επέμεινε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, ο οποίος καταγγέλλει συστηματικά την άρνηση ευρωπαϊκών χωρών να υποδεχθούν περισσότερους σύρους πρόσφυγες.

Ο Ερντογάν επωφελήθηκε της ευκαιρίας για να υπενθυμίσει ότι η Τουρκία, στο πλαίσιο μιας πολιτικής «ανοικτών θυρών», φιλοξενεί σήμερα σχεδόν δύο εκατομμύρια σύρους πρόσφυγες οι οποίοι διέφυγαν από τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια στη χώρα τους.


σχετικα αρθρα