Στην πτήση MH370, το Boeing της Malaysia Airlines, ανήκει το τμήμα πτερυγίου που είχε βρεθεί στο γαλλικό νησί Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό.

Οι πραγματογνώμονες που εξέτασαν τα συντρίμμια δηλώνουν «μετά βεβαιότητας ότι το πτερύγιο που βρέθηκε στις 29 Ιουλίου 2015 στο Ρεϊνιόν ανήκει στην πτήση ΜΗ370» σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εισαγγελία.

Στις αρχές Αυγούστου η κυβέρνηση της Μαλαισίας είχε ήδη ανακοινώσει ότι το τμήμα αυτό προερχόταν σίγουρα από το Boeing 777 που χάθηκε τον Μάρτιο του 2014. Οι γαλλικές αρχές, που είχαν ξεκινήσει δική τους έρευνα την εποχή εκείνη επειδή τέσσερις από τους 239 επιβάτες του αεροσκάφους ήταν Γάλλοι υπήκοοι, εμφανίστηκαν πιο επιφυλακτικές και έκαναν λόγο μόνο για «ισχυρές ενδείξεις».

Από την εξέταση των συντριμμιών σε ένα στρατιωτικό εργαστήριο εντοπίστηκαν «τρεις σειριακοί αριθμοί στο εσωτερικό του πτερυγίου» οι οποίοι οδήγησαν τους ειδικούς σε μια εταιρεία που συνεργάζεται με την Boeing, την Airbus Defense & Space (ADS-SAU) που εδρεύει στη Σεβίλη της Ισπανίας. Με βάση τον έναν από τους αριθμούς αυτούς η εταιρεία διαπίστωσε ότι η ίδια είχε κατασκευάσει το συγκεκριμένο πτερύγιο που τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο Boeing.

Υπενθυμίζεται ότι η πτήση MH370 εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014, ενώ κατευθυνόταν από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο μεταφέροντας 239 επιβάτες και μέλη του πληρώματος.