ΔΙΕΘΝΗ

Ουγγαρία: Πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας από τους μετανάστες

Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου 2015, 09:47 / Ανανεώθηκε 4 Σεπτεμβρίου 2015, 09:11
Ουγγαρία: Πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας από τους μετανάστες
Facebook Twitter Whatsapp

Η ροή προσφύγων και μεταναστών είναι ατελείωτη και, αν η Ευρώπη δεν προστατεύσει τα σύνορά της, μπορεί να έρθουν δεκάδες εκατομμύρια ακόμη, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν στο ουγγρικό ραδιόφωνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ροή προσφύγων και μεταναστών είναι ατελείωτη και, αν η Ευρώπη δεν προστατεύσει τα σύνορά της, μπορεί να έρθουν δεκάδες εκατομμύρια ακόμη, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν στο ουγγρικό ραδιόφωνο.

Η πραγματικότητα είναι ότι η Ευρώπη απειλείται από μαζική εισροή ανθρώπων, πολλές δεκάδες εκατομμύρια μπορεί να έρθουν στην Ευρώπη. Τώρα μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες, αλλά τον επόμενο χρόνο θα μιλάμε για εκατομμύρια και δεν υπάρχει τέλος σε αυτό, είπε.

Ξαφνικά θα διαπιστώσουμε ότι είμαστε μειονότητα στην ίδια την ήπειρό μας, είπε προσθέτοντας ότι η Ουγγαρία πρέπει να προστατεύσει τα σύνορά της και να εφαρμόσει κανόνες μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών που συρρέουν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης.

Εμείς οι Ούγγροι, εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα στην Ευρώπη, οφείλουμε να προστατεύσουμε τα σύνορά μας και να εφαρμόσουμε τους κανόνες της ΕΕ και στον ανατολικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, είπε προσθέτοτας ότι οι περισσότεροι πρόσφυγες δεν θέλουν να καταγραφούν στην Ουγγαρία, θέλουν να πάνε στη Γερμανία, αλλά η Ουγγαρία δεν μπορεί να τους επιτρέψει να περάσουν, διότι αυτό θα δημιουργήσει τον κίνδυνο η Αυστρία να κλείσει τα σύνορά της.

Εάν η Γερμανία εκδώσει βίζες γι' αυτούς, μπορούμε να τους αφήσουμε να περάσουν, είπε.