Συντετριμμένη είναι η θεία του 3χρονου Αϊλάν και του 5χρονου Γκαλίπ, που πνίγηκαν στο ταξίδι προς την Κω.

Η Τίμα Κουρντί συγκλονίζει με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που κάνει από το σπίτι της στον Καναδά, όπου ήταν ο προορισμός της άτυχης οικογένειας.

Η θεία των μικρών προσφύγων μιλάει για το πώς πήρε ο αδελφός της την απόφαση να εγκαταλείψει την πατρίδα του, για το μοιραίο ταξίδι, αλλά και όσα ακολούθησαν.

Όπως λέει η ίδια, η οικογένεια αποφάσισε να φύγει παράνομα από την Τουρκία, μόνο όταν απορρίφθηκε η βίζα εξόδου από τη χώρα. Για την Τίμα Κουρντί για όλα φταίνε οι τουρκικές αρχές, που δεν εξέδωσαν βίζα εξόδου από τη χώρα στην τετραμελή οικογένεια, με αποτέλεσμα να αποφασίσει να περάσει στην Κω με φουσκωτό.

Με δάκρυα στα μάτια, αποκαλύπτει ακόμη ότι εκείνη ήταν που έδωσε στον αδελφό της τα χρήματα, που χρειάζονταν για τη μεταφορά τους από τον διακινητή.

«Μίλησα με τη γυναίκα του αδερφού πριν μία εβδομάδα και μου είπε πόσο τρομοκρατημένη ήταν από το ταξίδι που θα έκανε, καθώς φοβόταν τη θάλασσα. Δεν ξέρω να κολυμπάω. Αν συμβεί κάτι… δεν θέλω να πάω, μου είπε. Όμως υπέθεσα ότι ήθελαν να είναι όλοι μαζί. Αυτά τα δύο παιδιά, δεν γνώρισαν ποτέ μία καλή ζωή…», δήλωσε η Τίμα Κουρντί.