Νέα επίθεση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, κάνοντας λόγο για «γελοία μικρό μερίδιο» προσφύγων που δέχεται.

Η Τουρκία έχει δεχθεί στο έδαφός της περισσότερα από δύο εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ, δημιουργώντας «μία ουδέτερη ζώνη ανάμεσα στο χάος και τη Ευρώπη», γράφει ο τούρκος πρωθυπουργός σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο της Frankfurter Allgemeine Zeitung τονίζοντας ότι η οικονομική συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προσπάθεια της Τουρκίας είναι μικρή.

Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για ένα «βολικό αντανακλαστικό» να φορτώνεις το πρόβλημα των προσφύγων στην πλάτη της Τουρκίας και να χτίζεις μία «Ευρώπη χριστιανικό φρούριο», γράφει.

«Αυτή η προσέγγιση αντίκειται στις ευρωπαϊκές αξίες και η Τουρκία, ως υποψήφια για ένταξη χώρα στην ΕΕ, δεν θα μπορούσε να φαντασθεί ότι αυτή η προσέγγιση έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των Ευρωπαίων» σημειώνει ακό ο Αχμέτ Νταβούτογλου προσθέτοντας ότι είναι καιρός οι χώρες της Ευρώπης να δράσουν από κοινού για το πρόβλημα της μετανάστευσης και διευκρινίζοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για μία συνεργασία και συντονισμό με «τους ευρωπαίους εταίρους της».