Ευθύνες στην Ευρώπη έριξε η Μαρίν Λε Πεν για τους θανάτους των μεταναστών.

Σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου δήλωσε πως δεν την εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η Γερμανία φέτος θα υποδεχθεί 800.000 μετανάστες και υπογράμμισε ότι δεν την αφορά τι κάνει το Βερολίνο με την προϋπόθεση ότι δεν καθορίζει τι θα κάνουν οι άλλες χώρες.

Η κίνηση του Βερολίνου έχει «οικονομικά» και «δημογραφικά» κίνητρα, είπε η Λε Πεν και πρόσθεσε:

Με αυτό τον τρόπο φτάνει στη χώρα μια ορδή εργατικού δυναμικού. Νομίζω ότι τα εργατικά σας συνδικάτα δεν θα είναι και τόσο ευχαριστημένα.

Εξάλλου εξήγησε ότι βάσει των υπολογισμών της, η Γαλλία «τα τελευταία 40 χρόνια έχει δεχθεί σχεδόν 10 εκατομμύρια ανθρώπους. Δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα».

Ερωτώμενη για το ενδεχόμενο επιβολής ποσοστώσεων στην κατανομή προσφύγων και μεταναστών μεταξύ των χωρών της ΕΕ, η Λε Πεν απάντησε:

Αν η Γερμανία πιστεύει ότι μπορεί να δεχθεί τους μετανάστες, ευχαρίστως. Εμείς δεν αντέχουμε άλλους. Και δεν θα ήθελα η κυρία Μέρκελ να αποφασίζει με αυτό τον τρόπο τι θα γίνει στη Γαλλία.

Παράλληλα, η πρόεδρος του FN επεσήμανε ότι δεν την ενδιαφέρει τι κάνει για το θέμα η Ευρώπη, καθώς «έχει αποτύχει», ενώ εξήγησε ότι η χώρα της θα πρέπει «να αναστείλει τη συνθήκη Σένγκεν και να αναλάβει και πάλι μόνη της τον έλεγχο των συνόρων της. Και όποιος δεν έχει δικαίωμα να λάβει άσυλο, να στέλνεται σπίτι του, σε αυτή την κατηγορία ανήκει η πλειονότητα των μεταναστών».

Για τη φωτογραφία του μικρού Αϊλάν, που ξεβράστηκε στα παράλια της Τουρκίας, η Λε Πεν είπε ότι δεν την άγγιξε.

«Σκέφτομαι ότι όσο περισσότερο καλοσωρίζουμε τους παράνομους μετανάστες, τόσο περισσότερα μικρά παιδιά θα εντοπίζονται πνιγμένα στις ακτές. Για όσο διάστημα στέλνουμε το μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι να τους δεχθούμε, δεκάδες χιλιάδες, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες να κάνουν αυτό το θανατηφόρο ταξίδι», εξήγησε.

Όποιος βοηθά τους μετανάστες, ευθύνεται για τους θανάτους τους, πιστεύει η πρόεδρος του FN, καθώς υποκινεί «τους ανθρώπους να φύγουν. Η πολιτική σας τους προσφέρει κίνητρο», κατέληξε.