Περισσότεροι από 10.000 πρόσφυγες αναμένονται στη Γερμανία εντός της ημέρας

Περισσότεροι από 10.000 πρόσφυγες αναμένονται στη Γερμανία εντός της ημέρας

H Γερμανία αναμένει «περισσότερους από 10.000» νέους πρόσφυγες σήμερα στο Μόναχο (νότια) ανακοίνωσε ο πρόεδρος της περιφέρειας της Άνω Βαυαρίας Κρίστοφ Χίλενμπραντ.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου περισσότεροι από 20.000 μετανάστες έφθασαν στο Μόναχο από την Αυστρία, ενώ η γερμανική κυβέρνηση για μία ακόμη φορά απηύθυνε έκκληση στους Ευρωπαίους να αντιδράσουν μπροστά στην χειρότερη προσφυγική κρίση εδώ και δεκαετίες.

Στο μεταξύ συζητήσεις διεξάγονται σχετικά με την εγκατάσταση κοντά στο Μόναχο δύο σιδηροδρομικών σταθμών που θα έχουν στόχο να προσανατολίζουν τους πρόσφυγες, προσέθεσε ο Χίλενμπραντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου, όπου επισήμανε ότι η πόλη του έχει φθάσει στο όριο στο δυνατοτήτων της σε σχέση με την υποδοχή των προσφύγων.

Ο ένας απ' αυτούς τους σιδηροδρομικούς σταθμούς θα μπορούσε να εγκατασταθεί κοντά στη Λειψία, προσέθεσε ο ίδιος, ενώ εξήγησε ότι η περιοχή όπου θα εγκατασταθεί ο δεύτερος δεν έχει προς το παρόν αποφασιστεί.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο