current views are: 5

7 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση15:09

Σύμβουλος του Podemos ο Τομά Πικετί

Ο Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί θα είναι ο σύμβουλος του επικεφαλής του ισπανικού αριστερού κόμματος Podemos Παμπλο Ιγκλέσιας. 

Δημοσίευση 15:09’
αρθρο-newpost

Ο Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί θα είναι ο σύμβουλος του επικεφαλής του ισπανικού αριστερού κόμματος Podemos Παμπλο Ιγκλέσιας. 

Ο Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί θα είναι ο σύμβουλος του επικεφαλής του ισπανικού αριστερού κόμματος Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας

Ο Τομά Πικετί, συγγραφέας του διεθνούς μπεστ-σέλερ «το κεφάλαιο τον 21ο αιώνα», θα συμβουλεύει επισήμως το Podemos και τον Πάμπλο Ιγκλέσιας, όπως ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου. 

«Έχουμε ανάγκη από νέες πολιτικές δυνάμεις για να αλλάξουμε τη συνολική πλειοψηφία στην Ευρώπη» δήλωσε ο Τομά Πικετί, ο οποίος είχε ήδη συναντηθεί με τον Πάμπλο Ιγκλέσιας τον Ιανουάριο στη Μαδρίτη.

Ο οικονομολόγος επανέλαβε τις επικρίσεις το νέο μνημόνιο που επιβάλλεται στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα υποστήριξε την ιδέα για τη δημιουργία ενός κοινοβουλίου της ευρωζώνης που προωθείται από τον Φρανσουά Ολάντ.

«Θέλουμε να κερδίσουμε τις εκλογές», υπογράμμισε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, στον οποίο δημοσκοπήσεις δίνουν 15% της πρόθεσης ψήφου και τον φέρουν πίσω από το δεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP, 28%) και το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE, 24,9%).


σχετικα αρθρα