Μια δυσάρεστη ήττα υπέστη ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον καθώς ευρωσκεπτιστές του συντηρητικού κόμματός του ένωσαν τις δυνάμεις τους με βουλευτές της αντιπολίτευσης για να απορρίψουν προτάσεις κανονισμών για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με το αν η χώρα θα πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ενώ οι βουλευτές του Κάμερον υποστηρίζουν την ιδέα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, που είναι να διεξαχθεί πριν το τέλος του 2017, πολλοί εξέφρασαν ανησυχία για το ότι οι κυβερνητικές λειτουργίες δεν θα σταματούσαν πριν το δημοψήφισμα, σύμφωνα με την πρόταση νομοσχεδίου, λέγοντας ότι αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Χθες ήταν η τελευταία προθεσμία που είχαν οι βουλευτές να συζητήσουν την νομοθεσία του δημοψηφίσματος πριν σταλεί στη Βουλή των Λόρδων, και σε ψηφοφορία τους απέρριψαν τα σχέδια της κυβέρνησης με 312 ψήφους κατά και 285 υπέρ.
Ενώ η νομοθεσία αναμενόταν να περάσει όταν ψηφιζόταν στο σύνολό της αργότερα χθες βράδυ, η κυβέρνηση τώρα θα αναγκαστεί να δεχτεί πιό αυστηρούς κανονισμούς που θα περιορίσουν τη δράση της κατά την προεκλογική περίοδο.