Δύσκολη για ακόμη μία ημέρα παραμένει η κατάσταση στην Κύπρο, που εξακολουθεί να πνίγεται από μεγάλη ποσότητα σκόνης που προέρχεται από τη Συρία. 

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το νέο κύμα καύσωνα καθιστούν την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα δύσκολη, έως και επικίνδυνη για τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού. 

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους έχουν τεθεί σε συναγερμό, αφού τα χθεσινά στοιχεία του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, έδειξαν πως τα επίπεδα σκόνης στην ατμόσφαιρα ήταν κατά 66 φορές μεγαλύτερα από τα κανονικά.

Λόγω της σκόνης έκλεισε το πρωί για αρκετές ώρες το διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας με αποτέλεσμα να επηρεαστούν 24 πτήσεις από και προς την Λάρνακα. Η κατάσταση άρχισε να ομαλοποιείται , μετά τις 14.00 ώρα Ελλάδος. Ωστόσο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του αεροδρομίου, Αδάμο Ασπρή , δεδομένης της πιθανότητας επανάληψης του φαινομένου, οι Αρχές των αεροδρομίων της χώρας, παραμένουν σε επιφυλακή και σε επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις αερογραμμές.

Από την μεγάλη ποσότητα σκόνης , που αιωρείται στην ατμόσφαιρα δεν φαίνονται οι οροσειρές του Τροόδους και του Πενταδακτύλου. Έτσι, στον Πενταδάκτυλο «χάθηκε» και η θέα της χαραγμένης «σημαίας» του παράνομου κατοχικού καθεστώτος.

Στις 14:00 οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μ m (PM 10) στην ατμόσφαιρα, ήταν αυξημένες και κυμάνθηκαν μεταξύ 656 και 6637 μ g/ m 3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο) και ως εκ τούτου αναμένεται ότι η μέση 24ωρη τιμή θα υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μ g/ m 3 που έχει καθοριστεί με βάση τη σχετική νομοθεσία.