Στους δρόμους βγήκαν την περασμένη Δευτέρα οι αγρότες στις Βρυξέλλες προκειμένου να εκφράσουν την διαφωνία τους για την αντιμετώπιση τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τουλάχιστον 5.000 αγρότες από το Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Γερμανία, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με στόχο να ασκήσουν πίεση στις αρχές της ΕΕ να τους στηρίξουν οικονομικά.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε μπροστά από το αρχηγείο του Συμβουλίου της ΕΕ και σύμφωνα με την κεντρική αγροτοσυνεταιριστική οργάνωση Copa-Cogeca, οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων της ΕΕ ζητούν αποζημιώσεις περίπου 6,13 δισ δολαρίων λόγω του εμπάργκο τροφίμων

Χιλιάδες αστυνομικοί απέκλεισαν το κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας βάζοντας παντού κορδέλες και συρματοπλέγματα, ενώ στη μάχη ρίχτηκαν και οι αντλίες νερού όπου κατέβρεχαν τους διαδηλωτές όταν η κατάσταση έδειχνε να ξεφεύγει.

 

Ωστόσο οι αγρότες, φαίνεται ότι κατέβηκαν προετοιμασμένοι στον «πόλεμο» ρίχνοντας στη μάχη το δικό τους «όπλο». Ένα ειδικό μηχάνημα που πετούσε άχυρα!  

 

Οι διμοιρίες των αστυνομικών, όπως φαίνεται και από τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα, καλύφθηκαν από άχυρα τα οποία στη συνέχεια οι αγρότες τα έστηναν σε φλεγόμενα οδοφράγματα.