Παράνομη έκρινε την απεργία των πιλότων της Lufthansa δικαστήριο στη Γερμανία. 

Το συνδικάτο των πιλότων Vereinigung Cockpit ανακοίνωσε ότι η απόφαση σημαίνει πως όλοι οι πιλότοι πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους, αν και δεν ήταν ξεκάθαρο πότε θα επαναληφθούν οι πτήσεις. Συχνά, έπειτα από απεργίες, χρειάζεται επιπλέον χρόνος προκειμένου τα επιστρέψουν τα αεροσκάφη στα αεροδρόμια που πρέπει να βρίσκονται προκειμένου να εκτελεστούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των πιλότων ξεκίνησαν πριν από περίπου 18 μήνες. Αρχικά, ο στόχος ήταν να αποφευχθούν οι αλλαγές στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αλλά τους τελευταίους μήνες οι πιλότοι αντιδρούσαν και στην επέκταση των πτήσεων χαμηλού κόστους στη Lufthansa.

Το VC ανακοίνωσε ότι το περιφερειακό δικαστήριο εργατικών διαφορών, που ακύρωσε τη χθεσινή απόφαση κατώτερου δικαστηρίου η οποία επέτρεπε την απεργία, έκρινε ότι ο αρχικός λόγος για την απεργία – οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις – είχε παραμεριστεί και ότι οι πιλότοι επί της ουσίας απεργούσαν για διαφορετικό λόγο.

«Η απόφαση αποτέλεσε έκπληξη για εμάς», είπε ο εκπρόσωπος της VC Μάρκους Βαλ και συνέχισε: 

Θα εξετάσουμε την απόφαση και θα καταλήξουμε στις συνέπειες που έχει για τον εργασιακό αγώνα μας που συνεχίζεται.

Η διοίκηση της Lufthansa, που αντέδρασε θετικά στην απόφαση, έχει πει ότι πρέπει να περικόψει τις δαπάνες της προκειμένου να ανταγωνιστεί εταιρίες χαμηλού κόστους, όπως η Ryanair, που στοχεύουν στη γερμανική αγορά. Η ιρλανδική εταιρία Ryanair αύξησε σήμερα τις εκτιμήσεις της για τα ετήσια κέρδη της, αυτή τη φορά κατά 25%, χάρη στις ισχυρές επιδόσεις κατά τους θερινούς μήνες.
TAGS