Σε επιβεβαίωση ότι έχει στείλει ρώσους αξιωματούχους στη Συρία προχώρησε σήμερα η Μόσχα.

Παράλληλα τρεις λιβανέζικες πηγές, που έχουν γνώση των πολιτικών και στρατιωτικών εξελίξεων στην Συρία, ανέφεραν σήμερα πως ρωσικές δυνάμεις έχουν λάβει μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα, ενώ μία πηγή τόνισε πως η ρωσική συμμετοχή μέχρι τώρα κινείται «σε μικρούς αριθμούς».

«Ξεκίνησαν σε μικρούς αριθμούς, αλλά η μεγαλύτερη δύναμη δεν έχει ακόμη λάβει μέρος», δήλωσε μία από τις πηγές. «Υπάρχει αριθμός Ρώσων στην Συρία, αλλά δεν έχουν ενταχθεί έως τώρα δυναμικά στην μάχη ενάντια στην τρομοκρατία». Μια άλλη πηγή ανέφερε: 

Παίρνουν μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, περισσότερο σε έναν συμβουλευτικό ρόλο.

Ένας σύρος στρατιωτικός αξιωματούχος, ερωτηθείς για τις επισημάνσεις των πηγών επανέλαβε την άρνηση της κυβέρνησης αναφέροντας πως ο ρόλος της Ρωσίας είναι απλά συμβουλευτικός.

Οι μετακινήσεις των ρωσικών πόρων στη Συρία φαίνεται πως ενόχλησαν την Ουάσινγκτον

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν σήμερα πως η Ρωσία έχει αποστείλει δύο αρματαγωγά και επιπλέον αεροσκάφη στην Συρία και έχει παρατάξει ένα μικρό αριθμό πεζοναυτών.

Δύο αξιωματούχοι, που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, δήλωσαν πως οι στόχοι των στρατιωτικών κινήσεων της Ρωσίας στην Συρία παραμένουν αδιευκρίνιστοι. 

Ένας από τους αξιωματούχους δήλωσε πως οι αρχικές ενδείξεις υποδείκνυαν πως το επίκεντρο ήταν η προετοιμασία ενός διαδρόμου προσγείωσης κοντά στην πόλη και το λιμάνι της Λαττάκειας, του προπύργιου του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.