Η Μόσχα παραδέχτηκε πως τα ρωσικά αεροπλάνα με προορισμό τη Συρία μεταφέρουν πέρα από ανθρωπιστική βοήθεια και στρατιωτικό εξοπλισμό. 

Η Ρωσία επέμενε μέχρι τώρα ότι οι πτήσεις της στη Συρία μεταφέρουν μόνο ανθρωπιστική βοήθεια.

«Τα αεροπλάνα που στέλνει η Ρωσία στη Συρία μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό σύμφωνα με τα υπάρχοντα συμβόλαια και ανθρωπιστική βοήθεια», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν η στρατιωτική και η ανθρωπιστική βοήθεια μεταφέρονται με τις ίδιες ή με χωριστές πτήσεις.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είπε ακόμη ότι η Ρωσία δεν έχει λάβει «επιπλέον μέτρα» προκειμένου να ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της στη Συρία.

«Ρώσοι στρατιωτικοί ειδικοί εργάζονται στη Συρία, βοηθούν τον συριακό στρατό να μάθει να χρησιμοποιεί τα όπλα μας. Η Ρωσία δεν λαμβάνει αυτή τη στιγμή κανένα επιπλέον μέτρο ενίσχυσης της παρουσίας της», είπε ο κ. Λαβρόφ.

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο είχε αρνηθεί να σχολιάσει δηλώσεις που έκαναν στο πρακτορείο Reuters δύο αξιωματούχοι των ΗΠΑ στον Λίβανο, σύμφωνα με τους οποίους ρωσικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να συμμετέχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.