Με ένα γράμμα στο οποίο εκφράζει τη λύπη της η Ουγγαρέζα οπερατέρ Πέτρα Λάζλο, η οποία πριν δύο ημέρες έβαλε... τρικλοποδιά σε πρόσφυγα, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, τονίζοντας ότι αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο γιατί ''φοβήθηκε'' πιθανή επίθεση προς το πρόσωπό της.

Όπως γράφει στην επιστολή της στην καθημερινή εφημερίδα «Magyar Nemzet» της Ουγγαρίας, ''δεν ειμαι άκαρδη. Είμαι απλά μια άνεργη μητέρα. Ειλικρινά λυπάμαι''.

Τι αναφέρει η επιστολή της Λάζλο ;

Η κάμερα κατέγραφε χιλιάδες μετανάστες να σπάνε τον αστυνομικό κλοιό, ένας από αυτούς έτρεξε προς σε μένα και φοβήθηκα. 

Ήμουν έτοιμη να αρχίσω να παίρνω πλάνα όταν δεκάδες μετανάστες έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας. Ένας από αυτούς έπεσε πάνω μου και πανικοβλήθηκα. Ως μητέρα, λυπάμαι ιδιαίτερα που η τύχη το έφερε να είναι ένα παιδί που έπεσε πάνω μου και που δεν το αντιλήφθηκα. 

Μετά κάτι έσπασε μέσα μου... Ξαφνικά σκέφτηκα ότι δεχόμουν επίθεση και έπρεπε να προστατέψω τον εαυτό μου. Είναι δύσκολο να παίρνεις σωστές αποφάσεις την στιγμή που ο κόσμος βρίσκεται σε πανικό. Δεν είναι εύκολο να παίρνει σωστές αποφάσεις κανείς όταν είναι σε κατάσταση πανικού.

Είμαι πρόθυμη να αναλάβω τις ευθύνες μου. Δεν είμαι μία άκαρδη, ρατσίστρια οπερατέρ που κλοτσάει παιδιά. Δεν αξίζω το πολιτικό κυνήγι μαγισσών εναντίον μου, ούτε τις απειλές θανάτου. Είμαι απλά μία άνεργη μητέρα ενός μικρού παιδιού που πήρε λάθος απόφαση σε μια στιγμή πανικού. Ειλικρινά λυπάμαι.