Με ήπιες εκδηλώσεις τόσο στην ενδοχώρα των ΗΠΑ όσο και στο Ground Zero, η αμερικανική Προεδρία θα αποτίσει και φέτος, 14 χρόνια μετά, φόρο τιμής στις ψυχές που χάθηκαν από την επίθεση στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. 

Με ένα συγκινητικό μήνυμα ο πρόεδρος Ομπάμα κάνει λόγο για την χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία και στέλνει την συμπόνοιά του στους συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους. 

'Οπως τονίζει:

Στις 11 Σεπτέμβρη 2001, η Αμερική γνώρισε τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της, όταν σχεδόν 3.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά άφησαν τις οικογένειές τους και το έθνος μας με ένα κενό που δεν μπορεί να πληρωθεί.

Η συμπόνοια που βρέθηκε στις καρδιές μας και το μυαλό μας εκείνη την ημέρα, ακόμα βρίσκεται και πάνω από τους ανθρώπους που μας επιτέθηκαν. 

Εθελοντές δώρισαν χρόνο, χρήμα και το αίμα τους για να διαβεβαιώσουν ότι οι πληγές έχουν γιατρευτεί. 

Σήμερα, συνεχίζουμε την πορεία μας μπροστά, διατηρώντας την αισιοδοξία που μας οδηγεί και φωτίζει τον δρόμο που η σκοτεινια του κακού δεν μπορεί ποτέ να ξεπεράσει. 

 

Οι εκδηλώσεις επικεντρώθηκαν και φέτος στο Σημείο Μηδέν, όπου τηρήθηκαν τέσσερα λεπτά σιγής, τις ώρες που συνετρίβησαν τα τέσσερα αεροσκάφη που είχαν καταληφθεί από τους τρομοκράτες: 

Παράλληλα, ο Μπαράκ Ομπάμα θα παρευρεθεί σε εκδήλωση στο Φόρτ Μέιντ του Μέριλαντ, ως ένδειξη αναγνώρισης στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ εκδηλώσεις, με παρουσιάσεις εγκαταστάσεων και μικρές παρελάσεις θα γίνουν σε διάφορα σημεία της χώρας.