Η απαγόρευση της κυκλοφορίας, άκρως αμφιλεγόμενο μέτρο που επιβλήθηκε εδώ και οκτώ ημέρες στους κατοίκους της τουρκικής πόλης Τσίζρε, στα νοτιοανατολικά, θέατρο αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των Κούρδων μαχητών, θα αρθεί το Σάββατο το πρωί, ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές.

«Η απαγόρευση της κυκλοφορίας που βρίσκεται σε ισχύ από τις 20:00 της 4ης Σεπτεμβρίου στο Τσίζρε θα αρθεί αύριο, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στις 07:00», γνωστοποίησε ο κυβερνήτης της επαρχίας Σιρνάκ Αλί Ιχσάν Σου.

«Οι δυνάμεις μας ασφαλείας ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις επιχειρήσεις τους εναντίον της τρομοκρατικής αυτονομιστικής οργάνωσης» - όπως αποκαλεί η Άγκυρα το Κόμμα Εργαζομένων του Κουρδιστάν - προσέθεσε ο κυβερνήτης, προτού εκφράσει την «ειλικρινή του ευγνωμοσύνη» για την «υπομονή» των κατοίκων της πόλης.

Εδώ και πολλές ημέρες, το μεγαλύτερο φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας καταγγέλλει τον «αποκλεισμό» που έχει επιβληθεί στην πόλη, η οποία συνορεύει με το Ιράκ, αλλά και την ανησυχητική επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην οποία περιήλθαν οι περίπου 120.000 κάτοικοι.