ΔΙΕΘΝΗ

Πατέρας Αϊλάν: Σκέφτηκα να οδηγήσω το σκάφος αλλά δεν το έκανα- Είναι όλα ψέματα

Δημοσίευση 12 Σεπτεμβρίου 2015, 13:30 / Ανανεώθηκε 12 Σεπτεμβρίου 2015, 16:15
Πατέρας Αϊλάν: Σκέφτηκα να οδηγήσω το σκάφος αλλά δεν το έκανα- Είναι όλα ψέματα
Facebook Twitter Whatsapp

Απορρίπτει τις κατηγορίες ότι οδηγούσε το σκάφος που έγινε το όχημα για να φύγουν από την ζωή η γυναίκα του και τα δύο παιδιά του ο Αμπντουλάχ Κουρντί, ενώ ζητά να τον αφήσουν να θρηνήσει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απορρίπτει τις κατηγορίες ότι οδηγούσε το σκάφος που έγινε το  όχημα για να φύγουν από την ζωή η γυναίκα του και τα δύο παιδιά του ο Αμπντουλάχ Κουρντί, ενώ ζητά να τον αφήσουν να θρηνήσει.

Ο Κουρντί βρέθηκε στη θέση να απολογηθεί μετά τις καταγγελίες της Ζαϊνάμπ Αμπάς, μιας γυναίκας που βρισκόταν πάνω στο μοιραίο σκάφος και ισχυρίστηκε ότι ο υπαίτιος της τραγωδίας με τον Αϊλάν και τον 5χρονο αδερφό του, Γκαλίπ, είναι ο ίδιος ο πατέρας του.

Σύμφωνα με την Αμπάς, ο Κουρντί ήταν ο διακινητής και ο οδηγός του πλοιαρίου και μάλιστα είχε επιταχύνει το σκάφος, οδηγώντας εν συνεχεία στο θάνατο την οικογένειά του.

Μιλώντας σήμερα στην Daily Mail, ο Αμπντουλάχ Κουρντί αρνήθηκε τις κατηγορίες και απέρριψε τις δηλώσεις της γυναίκας:

Το σκέφτηκα να οδηγήσω το σκάφος, αλλά δεν το έκανα. Είναι όλα ψέματα. Γνωρίζω ότι υπήρχε μια οικογένεια Ιρακινών στο σκάφος και δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους -ένα αγόρι κι ένα κορίτσι. Δεν ξέρω γιατί τα λέει αυτά η Ζαϊνάμπ. Υπέφερε κι εκείνη όπως εγώ -έχασε τα παιδιά της, έχασα τα παιδιά μου. Έχω τρεις τάφους μπροστά μου και δεν έχω πια κανέναν στη ζωή.