Η Μαλαισία συνέλαβε τρεις υπόπτους σε σχέση με την έρευνα που διεξάγεται για μια έκρηξη βόμβας στο κέντρο της Μπανγκόκ τον περασμένο μήνα κατά την οποία σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας Χαλίντ Αμπού Μπακάρ

Δύο Μαλαισιανοί και ένας Πακιστανός συνελήφθησαν και βοηθούν την έρευνα, δήλωσε ο Χαλίντ στους δημοσιογράφους. 

"Πιστεύουμε πως οι ύποπτοι μπορούν να βοηθήσουν την έρευνα... οι συλλήψεις έγιναν για να βοηθηθεί η ταϊλανδική αστυνομία στη διερεύνηση της βομβιστικής επίθεσης στην Ταϊλάνδη", είπε. "Η μαλαισιανή και η ταϊλανδική αστυνομία εργάζονται σε στενή συνεργασία".  

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση της 17ης Αυγούστου στον ναό Εραουάν της Μπανγκόκ, κατά την οποία σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 14 ξένων τουριστών, ανάμεσά τους επτά από το Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα. 

Η ταϊλανδική αστυνομία έχει δεχθεί σφοδρή κριτική για την έρευνα και για τις αντιφατικές, περίεργες και συχνά δυσνόητες δηλώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων σχετικά με τους πιθανούς δράστες, τα κίνητρα και τις πληροφορίες που αποσπάστηκαν από τους υπόπτους. 

Ο Χαλίντ δήλωσε πως ο ύποπτος από το Πακιστάν είναι άνδρας ενώ οι Μαλαισιανοί είναι μία γυναίκα και ένας άνδρας. Είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη σχέδια για τη μεταφορά τους στην Ταϊλάνδη.

Ο Χαλίντ δήλωσε ακόμη πως η μαλαισιανή αστυνομία δεν είναι σίγουρη αν ο κύριος ύποπτος βρίσκεται στη Μαλαισία. Η ταϊλανδική έρευνα αποκάλυψε στις αρχές του μήνα ότι ο φερόμενος ως βομβιστής μπορεί να διέσχισε τα νότια σύνορα της Ταϊλάνδης προς τη Μαλαισία.