current views are: 2

14 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση14:09

Απόφαση Δικαστηρίου: Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να υποχρέωνονται να δουλεύουν τις αργίες

Οι εργοδότες δεν μπορούν να υποχρεώνουν τους υπαλλήλους τους να εργάζονται τις γιορτές, σύμφωνα με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστήριου της Ιταλίας. 

Δημοσίευση 14:09’
αρθρο-newpost

Οι εργοδότες δεν μπορούν να υποχρεώνουν τους υπαλλήλους τους να εργάζονται τις γιορτές, σύμφωνα με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστήριου της Ιταλίας. 

Οι εργοδότες δεν μπορούν να υποχρεώνουν τους υπαλλήλους τους να εργάζονται τις γιορτές, σύμφωνα με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστήριου της Ιταλίας

Επιπλέον, το δικαστήριο αποφάσισε ότι είναι παράνομη η επιβολή οποιασδήποτε κύρωσης ή προστίμου που να τιμωρεί την άρνηση του υπαλλήλου να εργασθεί στη διάρκεια επίσημης αργίας.

Η υπόθεση αφορά σε προσφυγή πωλήτριας σε χρυσοχοείο, στην περιοχή του Ρομανιάνο Σέσια της βόρειας Ιταλίας, η οποία είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο, επειδή το 2004 είχε αρνηθεί να δουλέψει την ημέρα των Φώτων, κατά την οποία το κατάστημα είχε παραμείνει ανοικτό.

Τότε, η εταιρία είχε αποφασίσει μονομερώς ότι οι εργαζόμενοί της θα έπρεπε να εργασθούν στις 6 Ιανουαρίου, όπως και την Πρωτομαγιά, χωρίς να έχει προηγηθεί κανενός είδους συνεννόηση.

«Με την απόφαση αυτή αναγνωρίζεται το δικαίωμα των εργαζομένων, κυρίως των γυναικών, να συνδυάζουν τις υποχρεώσεις προς την δουλειά, την οικογένεια και τις προσωπικές ανάγκες», σχολιάζει το μεγαλύτερο ιταλικό συνδικάτο, Cgil.


σχετικα αρθρα