Την τελευταία τους πνοή άφησαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι σε δύο επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα που συγκλόνισαν την πόλη Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία, η οποία συνταράσσεται από την πόλεμο, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η πόλη Χασάκα και η ομώνυμη επαρχία τελούν υπό τον έλεγχο των Κούρδων παραστρατιωτικών και των δυνάμεων που δηλώνουν πίστη στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η πρώτη επίθεση διαπράχθηκε στη συνοικία αλ Μαχάτα, η οποία στοίχισε την ζωή σε 20 ανθρώπους, ενώ ακολούθησε μια δεύτερη επίθεση στη συνοικία Κασμάν.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana έκανε λόγο για επιθέσεις αυτοκτονίας και έδωσε έναν διαφορετικό απολογισμό: 5 νεκροί στο Κασμάν και 12 στο αλ Μαχάτα, καθώς και 70 τραυματίες.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) γνωστοποίησε ότι πρόκειται για επιθέσεις αυτοκτονίας χωρίς ωστόσο να δώσει κάποιον απολογισμό των θυμάτων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της μκο, τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε ένα σημείο ελέγχου των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας στο Κασμάν και η δεύτερη επίθεση συγκλόνισε το αρχηγείο των παραστρατιωτικών δυνάμεων που πρόσκεινται στη συριακή κυβέρνηση.

Η πόλη Χασάκα βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που ελέγχει μεγάλο τμήμα της επαρχίας.

Δύο οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες εντοπίστηκαν επιπλέον και καταστράφηκαν στη Χασάκα, προσέθεσε η συριακή τηλεόραση.