Ως «άτομο ενδιαφέροντος» για δύο φόνους χαρακτήρισε η αστυνομία έναν καθηγητή του πανπιστημίου Delta State, στο Κλίβελαντ, Μισισίπι.

Οι αρχές είπαν ότι ψάχνουν για τον καθηγητή γεωγραφίας και κοινωνικών επιστημών Σάνον Λαμπ, 45, σε σχέση με τον φόνο του Ήθαν Σμίθ, 39, επίκουρου καθηγητή αμερικανικής ιστορίας. Σύμφωνα με μια τοπική εφημερίδα (Biloxi Sun Herald) η αστυνομία ψάχνει για τον Λαμπ ως ύποπτο άλλου ενός φόνου, μιας γυναίκας με την οποία μοιραζόταν ένα σπίτι, σε μια πόλη 480 χιλιόμετρα από το Delta State. 

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κλίβελαντ είπε σε συνέντευξη τύπου το απόγευμα (τοπική ώρα) ότι οι αρχές δεν πιστεύουν πως ο Λαμπ δεν είναι πια στο χώρο του πανεπιστημίου, που βρίσκεται στα σύνορα με την πολιτεία του Άρκενσο (Αρκάνσας). Νωρίτερα οι αστυνομικές αρχές σύστησαν στους φοιτητές και το προσωπικό να μείνουν στα οικοτροφεία τους και να απομακρυνθούν από τα παράθυρα ενώ διερευνώνταν ο χώρος του πανεπιστημίου, ενώ παραπλήσια πανεπιστήμια τέθηκαν επίσης από την αστυνομία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Ο καθηγητής πολιτικών επιστημών Γκάρι Τζένινγκς, συνάδελφος στο ίδιο πανεπιστήμιο, είπε σε ηλεκτρονικό μήνυμα στο Ρόιτερς ότι ο Σμιθ ήταν εξαιρετικός επιστήμονας και χαρισματικός καθηγητής. 

 


TAGS