Μετά την ευφορία της πρώτης εβδομάδας, η κινητοποίηση των νεαρών «αγανακτισμένων» άρχισε να μειώνεται σήμερα στην Puerta del Sol της Μαδρίτης, σύμφωνα με έναν από τους εκπροσώπους του κινήματος που ξεκίνησε στις 15 Μαΐου από το Ίντερνετ. Μολονότι το «εναλλακτικό χωριό» που έχει στηθεί στην πλατεία της Μαδρίτης συνεχίζει να επεκτείνεται, οι συγκεντρώσεις στις οποίες συμμετείχαν όλα τα βράδια της περασμένης εβδομάδας χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, έχουν αυτή την εβδομάδα μικρότερο μέγεθος.

«Το πνεύμα παραμένει αλώβητο, αλλά η κινητοποίηση έχει κάπως μειωθεί, μετά την ευφορία της αρχής», δήλωσε ο Πάμπλο Πριέτο, ένας από τους εκπροσώπους του κινήματος αυτού. «Τώρα δουλεύουμε πιο ήρεμα, συνεχίζουμε να οργανωνόμαστε ώστε το κίνημα να συνεχιστεί ακόμη κι αν ο καταυλισμός στην πλατεία εξαφανιστεί», πρόσθεσε ο Πριέτο, ένας βιολόγος που είναι άνεργος εδώ και πέντε μήνες.

Στην Puerta del Sol, ο καταυλισμός είναι και σήμερα καλά οργανωμένος, με περίπτερα που διαθέτουν τρόφιμα, με ιατρείο και με παιδικό σταθμό. Νέα αυτοσχέδια περίπτερα έχον δημιουργηθεί, όπως ένα για φεμινιστική ενημέρωση.

Το κίνημα αποφάσισε να διατηρήσει τον καταυλισμό μέχρι τουλάχιστον την ερχόμενη Κυριακή. «Για τη συνέχεια δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει τίποτε», δήλωσε σήμερα ο Πάμπλο Πριέτο.

«Η ιδέα είναι να δημιουργηθούν συνελεύσεις σε όλες τις συνοικίες για να διαδώσουμε τις προτάσεις μας για μια δικαιότερη δημοκρατία», πρόσθεσε.

Οι Indignados πρόκειται να οργανώσουν το Σάββατο συνελεύσεις σε διάφορες γειτονιές της Μαδρίτης, πριν αποφασίσουν την Κυριακή σχετικά με τη συνέχεια του κινήματος.