current views are: 2

17 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση13:23

Χάος και στην Κροατία: Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας για έλεγχο των μεταναστών (φωτό)

Σκηνές χάους καταγράφονται και στην Κροατία, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το μεταναστευτικό. 

Δημοσίευση 13:23’
αρθρο-newpost

Σκηνές χάους καταγράφονται και στην Κροατία, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το μεταναστευτικό. 

Σκηνές χάους καταγράφονται και στην Κροατία, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το μεταναστευτικό

Στην περιοχή Τοβάρνικ, στα σύνορα με τη Σερβία, δημοσιογράφος του Reuters μετέδωσε ότι αστυνομικοί με κράνη προσπαθούν να ελέγξουν αυξανόμενα πλήθη μεταναστών, οι οποίοι αγωνίζονται να επιβιβασθούν σε λεωφορεία με προορισμό κέντρα υποδοχής αλλού στην Κροατία

Περισσότεροι από 100 αστυνομικοί με ειδική εξάρτυση για την καταστολή ταραχών αναπτύχθηκαν για να ελέγξουν το πλήθος και να το κρατήσουν μακριά από τις σιδηροτροχιές.

Εξάλλου ειδικές μονάδες της κροατικής αστυνομίας για την καταστολή ταραχών πήραν σήμερα θέσεις γύρω από ένα ξενοδοχείο σε προάστιο της πρωτεύουσας Ζάγκρεμπ όπου στεγάζονται εκατοντάδες μετανάστες, μερικοί από τους οποίους βγήκαν στα μπαλκόνια φωνάζοντας «Ελευθερία! Ελευθερία!» και πετώντας ρολά χαρτιού τουαλέτας. 

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε άλλους μετανάστες»

Με την κατάσταση να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ράνκο Όστογιτς δήλωσε πως η Κροατία θα προσφέρει στους μετανάστες ασφαλή διέλευση προς κέντρα υποδοχής γύρω από την πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ, αλλά αυτοί που δεν ζητούν άσυλο θα θεωρηθούν παράνομοι μετανάστες. Πρόσθεσε πως 6.500 άνθρωποι μπήκαν στη χώρα μέσα στις τελευταίες 24 ώρες.

«Η Κροατία δεν είναι σε θέση να δεχθεί περισσότερους ανθρώπους», δήλωσε ο Όστογιτς σε δημοσιογράφους στην πόλη Τοβάρνικ, στα ανατολικά σύνορα της Κροατίας με τη Σερβία.

«Όταν είπαμε πως ετοιμάζονται διάδρομοι, εννοούσαμε έναν διάδρομο από το Τοβάρνικ προς το Ζάγκρεμπ», πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί πως η Κροατία δεν θα επιτρέψει στους μετανάστες να προχωρήσουν απλώς βόρεια προς τη Σλοβενία.


σχετικα αρθρα