Σκηνές χάους καταγράφονται και στην Κροατία, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το μεταναστευτικό, όπου κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα σύνορα με τη Σερβία έχασε τη ζωή του ένας μετανάστης, την ώρα που ο στρατός έχει τεθεί σε επιφυλακή. 

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό 24.hu, μια μεγάλη ομάδα προσφύγων έφτασε σήμερα στα σύνορα Σερβίας - Κροατίας στην πόλη Σιντ και τα επεισόδια ξέσπασαν όταν διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν θέσεις στο τρένο που διέθεσαν οι κροατικές αρχές για τους μεταφέρει.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, αρκετοί πρόσφυγες τραυματίστηκαν στη συμπλοκή, ενώ ένας από τους πρόσφυγες διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, οι ένοπλες δυνάμεις της Κροατίας τέθηκαν σε επιφυλακή, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Hina, η πρόεδρος της χώρας  Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς συναντήθηκε με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού και ζήτησε να υπάρξει εγρήγορση και ο στρατός να είναι έτοιμος για να προστατεύσει τα εθνικά σύνορα.

Από την Τετάρτη, περισσότεροι από 7.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν περάσει τα σύνορα από την πλευρά της Σερβίας, αφού η Ουγγαρία έκλεισε τα δικά της.

Στη μεθοριακή πόλη της Κροατίας Τοβάρνικ, όπου έχουν συγκεντρωθεί πολλοί από αυτούς, εκατοντάδες μετανάστες ξέφυγαν από την επιτήρηση της κροατικής αστυνομίας και προσπαθούν να συνεχίσουν την πορεία τους με τα πόδια, περπατώντας πλάι στις σιδηροδρομικές γραμμές ή μέσα από τα χωράφια, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.