current views are: 1

18 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση05:28

Συνάντηση Κάμερον – Αναστασιάδη στο Λονδίνο

Συνάντηση με τον Ντέιβιντ Καμερον θα έχει σήμερα ο κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. 

Δημοσίευση 05:28’
αρθρο-newpost

Συνάντηση με τον Ντέιβιντ Καμερον θα έχει σήμερα ο κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. 

Συνάντηση με τον Ντέιβιντ Καμερον θα έχει σήμερα ο κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. 

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών θα βρεθούν το κυπριακό, θέματα ενέργειας και διμερείς σχέσεις>

Ο κ. Αναστασιάδης, αναμένεται να θέσει στον Βρετανό πρωθυπουργό το ακανθώδες ζήτημα των εγγυήσεων στην περίπτωση λύσης του Κυπριακού.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει επίσης τον κ. Κάμερον για την πορεία των διαπραγματεύσεων σε μια προσπάθεια, όπως σημείωσε, «να αντιμετωπισθούν οι δυσκολίες, οι οποίες υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις».

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης μετέβη χθες στη βρετανική πρωτεύουσα, ενδιάμεσο σταθμό καθ’ οδόν προς τη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, ο Κύπριος πρόεδρος θα έχει συναντήσεις με τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν και τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, καθώς και με τους επικεφαλής της κινεζικής και της ρωσικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Πολύ ψηλά στην ατζέντα, πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλίδης, είναι και τα θέματα ενέργειας και ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι και τον εκτελεστικό διευθυντή της εταιρείας Noble.

Στην Νέα Υόρκη θα βρίσκεται και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί για την Ισλαμική Σύνοδο. Ωστόσο, δεν αναμένεται συνάντηση των δύο ηγετών, ενώ χωριστή συνάντηση με τον γγ του ΟΗΕ θα έχει και ο κ. Ακιντζί. 


σχετικα αρθρα