current views are: 1

18 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση11:34

Τραγωδία: Μετανάστης έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία στην σήραγγα της Μάγχης

Τραγικό τέλος είχε ένας μετανάστης στη σήραγγα της Μάγχης, προσπαθώντας να ανεβεί σε συρμό μεταφοράς οχημάτων. 

Δημοσίευση 11:34’
αρθρο-newpost

Τραγικό τέλος είχε ένας μετανάστης στη σήραγγα της Μάγχης, προσπαθώντας να ανεβεί σε συρμό μεταφοράς οχημάτων. 

Τραγικό τέλος είχε ένας μετανάστης στη σήραγγα της Μάγχης, προσπαθώντας να ανεβεί σε συρμό μεταφοράς οχημάτων. 

Όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές:

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ένας μετανάστης, κατά τα φαινόμενα συριακής καταγωγής, βρέθηκε νεκρός κάτω από συρμό μεταφοράς οχημάτων στην υποθαλάσσια σήραγγας της Μάγχης. Σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία προσπαθώντας ν΄ανεβεί στο συρμό. 

Είναι ο δέκατος μετανάστης που χάνει τη ζωή του από τις 26 Ιουνίου στο λιμάνι του Καλαί και τα περίχωρά του προσπαθώντας να φτάσει στη Βρετανία, σύμφωνα με επίσημη πηγή.

Την ημερομηνία αυτή άρχισε η μεταναστευτική κρίση στην περιοχή του Καλαί και καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος παράτυπου μετανάστη από την Αιθιοπία στη σήραγγα.

Εκπρόσωπος του Eurostar δήλωσε ότι το τραγικό αυτό συμβάν δεν επηρέασε τα δρομολόγια, τα οποία αναμένεται να είναι αυξημένα το Σαββατοκύριακο καθώς αρχίζει απόψει στη Βρετανία το Παγκόσμιο Κύπελλο ράγκμπι και χιλιάδες λάτρεις του αθλήματος αναμένονται στο Λονδίνο για τον αγώνα μεταξύ Ιταλίας – Γαλλίας αύριο βράδυ.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, δεν υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας επειδή ο συρμός βρισκόταν σε μια παράλληλη σιδηροτροχιά.

Ο όμιλος Eurotunnel επιβεβαίωσε την πληροφορία και επανέλαβε την έκκληση προς τους παράτυπους μετανάστες να μην επιχειρούν να ανεβαίνουν στα τραίνα, τα οποία συνδέουν μέσα σε 35 λεπτά τη γαλλική πόλη Κοκέλ με τη βρετανική Φόλκεστοουν.

“Λυπούμαστε για το γεγονός αυτό που απέδειξε ακόμη μια φορά ότι οποιαδήποτε απόπειρα παράνομης διέλευσης της Μάγχης ενέχει μεγάλους κινδύνους”, δήλωσε εκπρόσωπος.

Σχεδόν 3.000 μετανάστες, κυρίως από την Ανατολική Αφρική, το Αφγανιστάν και τη Συρία, βρίσκονται στην ευρύτερη περιφέρεια του Καλαί ελπίζοντας να φτάσουν στη Βρετανία, την οποία βλέπουν σαν ένα Ελ Ντοράντο.

Υπολογίζοντας τον αριθμό των παράτυπων μεταναστών που διαμένουν σε έναν καταυλισμό στο Γκραντ Σιντ, περίπου 40 χλμ. από το Καλαί, σχεδόν 4.000 μετανάστες είναι στην περιοχή.

Στα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με τον όμιλο Eurotunnel, έως και 2.000 μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν μέσα σε μια νύχτα στη σήραγγα της Μάγχης. Μεγάλες εργασίες πραγματοποιήθηκαν φέτος το καλοκαίρι στην περιοχή της υποθαλάσσιας σήραγγας της Μάγχης, κυρίως με την τοποθέτηση φραγμάτων κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές, καθώς και στον παρακαμπτήριο δρόμου που οδηγεί στο λιμάνι του Καλαί, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός όσων επιχειρούν να εισέλθουν στη περιοχή αυτή (μεταξύ 100 και 200 κάθε νύχτα γύρω στα μέσα Αυγούστου) και οι παράνομες διελεύσεις μέσω των φορτηγών στα οποία κρύβονται.


σχετικα αρθρα