Βομβιστής αυτοκτονίας εμβόλισε σήμερα με το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του αστυνομικό τμήμα στην πόλη Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σπέρνοντας τον θάνατο σε τουλάχιστον επτά αστυνομικούς και τραυματίζοντας άλλους 28 ανθρώπους, ανακοίνωσε το αστυνομικό σώμα. Από την έκρηξη ισοπεδώθηκε το τμήμα στο οποίο στεγαζόταν η Εγκληματολογική Υπηρεσία. Τα συνεργεία διάσωσης πασχίζουν να ανασύρουν από τα ερείπια θύματα, ή τραυματίες.

«Μετά την ανακάλυψη άλλων πέντε σορών στα ερείπια του κτηρίου, ο συνολικός αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους επτά, όλοι τους αστυνομικοί, ενώ 28 άνθρωποι, μεταξύ τους οκτώ αστυνομικοί, τραυματίσθηκαν», τόνισε ο Ζαφάρ Άλι Σαχ, αντιπρόεδρος της τοπικής διοίκησης.

«Ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί διότι στο κτήριο βρίσκονταν τη στιγμή της έκρηξης πάνω από 70 άνθρωποι. Οκτώ εξ αυτών είναι βέβαιο πως βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα», τόνισε ο ίδιος.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Τεχρέκ-ε-Ταλιμπάν (ΤΤΡ), μία οργάνωση -ομπρέλα που αντιπροσωπεύει μία δεκάδα άλλα σχήματα ανταρτών, τονίζοντας πως «θα συνεχίσουμε να επιτιθέμεθα κατά του Πακιστάν και των ΗΠΑ για να εκδικηθούμε τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν». «Οι δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν και οι μυστικές του υπηρεσίες είναι ο πρώτιστος στόχος μας».