Περισσότεροι από 17.000 μετανάστες εισήλθαν στην Κροατία από την Τετάρτη το πρωί αφού η Ουγγαρία έκλεισε τα σύνορά της με τη Σερβία, εκ των οποίων τουλάχιστον 3.000 πέρασαν στην Ουγγαρία, γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας Ράνκο Όστογιτς.

Η αστυνομία έκανε λόγο για συνολικά 17.069 ανθρώπους, ωστόσο όλο και περισσότεροι μετανάστες εισρέουν από τα σερβικά σύνορα στην Κροατία ώρα με την ώρα.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση της Σλοβενίας θα συζητήσει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός «διαδρόμου» προκειμένου οι μετανάστες να διέρχονται από την χώρα στην περίπτωση που η πίεση από την επικείμενη εισροή προσφύγων καταστεί πολύ μεγάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μίρο Τσέραρ.

«Εάν η πίεση είναι πολύ μεγάλη τότε θα συζητήσουμε το ενδεχόμενο δημιουργίας διαδρόμων προς τις ενδιαφερόμενες χώρες» είπε ο Τσέραρ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, όταν ρωτήθηκε σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο.

Αποστολές διασύνδεσης σε Ελλάδα – Ιταλία από την Ισπανία

H ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία δύο αποστολών διασύνδεσης σε συνεργασία με την Ελλάδα και την Ιταλία προκειμένου να διευκολύνει την υποδοχή των προσφύγων.

Στόχος της Μαδρίτης είναι να συμβάλει στο να επιτευχθεί η «καλύτερη υποδοχή και κυρίως η καλύτερη ενσωμάτωση σε καθένα από τα κράτη μέλη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για χιλιάδες μετανάστες που φθάνουν καθημερινά στο «κατώφλι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι αποστολές αυτές θα εργάζονται σε συνεννόηση με τις πρεσβείες και τα προξενεία στην Ελλάδα και την Ιταλία όπου συρρέουν οι μετανάστες αλλά και με μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στις χώρες αυτές, εξήγησε η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ δε Σανταμαρία κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.