Κέρι: Ο Άσαντ πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία

Κέρι: Ο Άσαντ πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία

Την αποχώρηση του Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία ζήτησε εκ νέου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά τις συνομιλίες με τον Βρετανό ομόλογό του Φίλιπ Χάμοντ, ο Τζον Κέρι προέτρεψε τη Ρωσία και το Ιράν να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους προκειμένου να πείσουν τον Άσαντ να διαπραγματευτεί.

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι επείγον να επαναληφθούν οι προσπάθειες με στόχο την επίτευξη μιας πολιτικής διευθέτησης του πολέμου που διαρκεί ήδη 4 χρόνια και επιδεινώνει την προσφυγική κρίση στη Συρία.

«Πρέπει να εισέλθουμε σε διαπραγματεύσεις. Αυτό επιζητάμε και ελπίζουμε ότι η Ρωσία και το Ιράν, και άλλες χώρες που ασκούν επιρροή, θα βοηθήσουν να το καταφέρουμε αυτό, διότι αυτό εμποδίζει το να μπει ένα τέλος σε αυτήν την κρίση» σημείωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

«Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε. Άραγε ο Άσαντ είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί, να διαπραγματευτεί πραγματικά; Άραγε η Ρωσία είναι έτοιμη να τον πείσει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων;».

Ο Τζον Κέρι είπε σχετικά με την απομάκρυνση του Άσαντ:

Δεν χρειάζεται να γίνει σε μία ημέρα ή σε διάστημα ενός μήνα… Υπάρχει μια διαδικασία βάση της οποίας όλα τα μέρη πρέπει να συνεργαστούν για να υπάρχει μια συμφωνία για το πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο