Επίθεση στην κυβέρνηση της Κροατίας εξαπέλυσε ο αρχηγός της αντιπολιτευόμενης Κροατικής Δημοκρατικής Ένωσης (HDZ), Τόμισλαβ Καραμάρκο, υποστηρίζοντας ότι επέδειξε πλήρη ανετοιμότητα στο θέμα των μεταναστών, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες διέρχονται μαζικά από τη χώρα για να συνεχίσουν το ταξίδι προς τη Δυτική Ευρώπη. 

Η κυβέρνηση της Κροατίας, με την πολιτική της "άνοιξε τα σύνορα των Βαλκανίων και έκλεισε τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης", τόνισε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης.

Όπως τόνισε:

Παραβιάζονται το Πρωτόκολλο του Δουβλίνου και διάφορα πρωτόκολλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους μετανάστες. Η Κροατία, με τον τρόπο αυτό έχει ανοίξει τα σύνορά της στα Βαλκάνια και τα έκλεισε προς την ΕΕ. Θεός φυλάξοι να μην ξεσπάσει καμία επιδημία. Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι φοβούνται. Εδώ η ζωή έχει παραλύσει και είναι αμφίβολο αν τα παιδιά θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο. 

 Ο πρόεδρος της HDZ, κατά την επίσκεψή του το Σαββατοκύριακο στην κωμόπολη Τοβάρνικ, το πρώτο σημείο στο οποίο φθάνουν οι πρόσφυγες που περνούν τα σύνορα της Σερβίας, είπε ότι όταν το κόμμα του ανέλθει στην εξουσία θα επιλύσει αμέσως το πρόβλημα.

"Έρχομαι εδώ ως άνθρωπος που τρέφει συμπάθεια προς τους πρόσφυγες και προς τους πολίτες της χώρας" σημείωσε, επισημαίνοντας, όμως, ότι οι πρόσφυγες εισέρχονται ανεξέλεγκτα και δεν καταγράφονται.

Κροατία θα δεχθεί το ποσοστό προσφύγων που θα επιβληθεί και θα προσφέρει σε αυτούς τους ανθρώπους ό,τι χρειάζονται.

Ωστόσο, η έλλειψη οργάνωσης για την οποία ευθύνεται η κυβέρνηση μειώνει τα ανθρωπιστικά πρότυπα, η βροχή πέφτει και ακόμη δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν το ταξίδι" ανέφερε ο πρόεδρος της HDZ.