Εκατοντάδες Σύροι πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί στην Αδριανούπολη, περιμένοντας να περάσουν προς την Ελλάδα, και όπως ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές πρόκειται να απομακρύνουν αύριο ένα μέρος τους.

Χιλιάδες πρόσφυγες είχαν φθάσει στην Αδριανούπολη, στα σύνορα με την Ελλάδα και με την ζώνη Σένγκεν, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να τους επιτραπεί να περάσουν στην ελληνική επικράτεια, κάτι που δεν συνέβη. Την Πέμπτη ο νομάρχης Αδριανούπολης Ντουρσούν Αλί Σαχίν, είχε εξαγγείλει πως οι πρόσφυγες θα απομακρύνονταν από την περιοχή, ως το Σάββατο. Όμως, πολλοί από τους πρόσφυγες κατάφεραν να μείνουν στην επαρχία.

«Εάν η ελληνική πλευρά δεν υποβάλει αίτημα ή δεν επιτρέψει την είσοδο των ανθρώπων αυτών, δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να περάσουν τα σύνορα. Αποφασίσαμε να απομακρύνουμε υποχρεωτικά (τους πρόσφυγες) από την Αδριανούπολη την Τρίτη. Θα μετακινηθούν είτε σε προσφυγικούς καταυλισμούς ή σε οποιαδήποτε άλλη τουρκική επαρχία της επιλογής τους», δήλωσε ο Σαχίν σε μια συνέντευξη του στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό NTV.

Πρόσθεσε πως οι τοπικές αρχές παρέχουν στους μετανάστες φαγητό, κουβέρτες και άλλα βασικά αγαθά.