Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι διέψευσε σήμερα τον θάνατο ενός εκ των γιων του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, του Σάιφ αλ Άραμπ, ο οποίος θεωρείται ότι έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια αεροπορικής επιδρομής του ΝΑΤΟ στις 30 Απριλίου, σύμφωνα το πρακτορείο Ansa. Αναφερόμενος στον θάνατο του γιου του Καντάφι, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι η Συμμαχία δεν έχει εμπλακεί, ότι πρόκειται για προπαγάνδα, ότι ο πιο μικρός γιος του Καντάφι δεν βρισκόταν στην Λιβύη, ότι ζούσε σε μία άλλη χώρα, καθώς και ότι η ιστορία των τριών εγγονιών είναι επίσης αβάσιμη.

 Ο Ιταλός πρωθυπουργός μιλούσε κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής η οποία θα μεταδοθεί το βράδυ και της οποίας αποσπάσματα έγιναν γνωστά από το πρακτορείο Ansa.

"Αυτές είναι οι πληροφορίες των υπηρεσιών μας" πρόσθεσε, αναφερόμενος προφανώς στις μυστικές στρατιωτικές υπηρεσίες της Ιταλίας.

Ο 29χρονος Σάιφ αλ Άραμπ και τρία εγγόνια του Μουάμαρ Καντάφι, καθώς και φίλοι και γείτονές του έχασαν την ζωή τους σε αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στην Τρίπολη στις 30 Απριλίου, σύμφωνα με την λιβυκή κυβέρνηση.