Ως τις 4 Οκτωβρίου αναστέλλει η γερμανική εταιρεία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn το δρομολόγιο Μόναχο-Σάλτσμπουργκ-Βιέννη-Βουδαπέστη λόγω των διαταράξεων στην κυκλοφορία που προκαλούνται από τους συνοριακούς ελέγχους που εισήγαγαν οι γερμανικές αρχές εξαιτίας της μαζικής άφιξης προσφύγων.
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας:
 
Έπειτα από τα μέτρα των αρχών (συνοριακοί έλεγχοι) η ταχεία της Deutsche Bahn που εκτελεί το δρομολόγιο Μόναχο-Σάλτσμπουργκ-Αυστρία-Βουδαπέστη  ανεστάλη έως τις 4 Οκτωβρίου 2015. Η Deutsche Bahn λυπάται για την ταλαιπωρία και παρακαλεί τους επιβάτες να δείξουν κατανόηση για την κατάσταση.
 
Ωστόσο, η εταιρεία διευκρινίζει πως τα περιφερειακά τρένα εξακολουθούν να κυκλοφορούν κανονικά.

Η Γερμανία επανέφερε τους συνοριακούς ελέγχους στα μέσα Σεπτεμβρίου αφού δεκάδες χιλιάδες μετανάστες έφθασαν μέσα σε μερικές μέρες μέσω Αυστρίας και Ουγγαρίας στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο.

Από τότε οι αιτούντες άσυλο εξετάζονται στα σύνορα από τις αρχές που τους κατανέμουν στη Γερμανία.

Τα μέτρα αυτά έχουν προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις τρένων και πολλές διακοπές της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας, αλλά ποτέ τέτοιας διάρκειας.

Η εισροή προσφύγων στη Γερμανία από την Αυστρία έχει μειωθεί σημαντικά από την έναρξη των ελέγχων: περίπου 7.000 μετανάστες και πρόσφυγες έφθασαν συνολικά το Σάββατο και την Κυριακή, έναντι περισσοτέρων από 20.000 τα δύο προηγούμενα σαββατοκύριακα.