Για τις 3 Νοεμβρίου ορίστηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Νοτιοαφρικανού πρώην αθλητή Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 5ετή φυλάκιση για τον φόνο της συντρόφου του.

Υπενθυμίζεται ότι το 2014, ο χρυσός παραολυμπιονίκης κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας της Ρίβα Στέενκαμπ και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών. Το μοντέλο έπεσε νεκρό στις 14 Φεβρουαρίου 2013 μέσα στο σπίτι του Πιστόριους στην Πρετόρια.

Η εισαγγελία άσκησε έφεση στην απόφαση θεωρώντας ότι η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα δεν ερμήνευσε σωστά τον νόμο και καταδίκασε τον Πιστόριους για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και όχι για φόνο που τιμωρείται με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 15 ετών.

Το Εφετείο μπορεί να καταδικάσει τον Πιστόριους σε μεγαλύτερη ποινή ή να αποφασίσει να τον παραπέμψει και πάλι σε πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Επίσης, σημειώνεται ότι τον Αύγουστο ο Ολυμπιονίκης των Παραολυμπιακών Αγώνων επρόκειτο να αποφυλακιστεί αλλά η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μην προχωρήσει στην ενέργεια αυτή.