Δημοσκοπικό προβάδισμα εμφανίζει ο κυβερνών συνασπισμός στην Πορτογαλία έναντι των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλιστών ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.

Η νέα έρευνα της κοινής γνώμης, που θα δημοσιεύονται πλέον καθημερινά από την εταιρία Intercampus για την εφημερίδα Publico και την TVI, τοποθετεί τον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό στο 40,1% με τους κεντροαριστερούς Σοσιαλιστές να ακολουθούν με ποσοστό 37,1%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η συμμαχία Κομμουνιστών-Πρασίνων με 6,3% και στην τέταρτη το Αριστερό Μπλοκ με 4%.

Κανένα κόμμα δεν θα κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία, σύμφωνα με σειρά δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται σήμερα.

Τα αποτελέσματα της παραπάνω δημοσκόπησης αυτής είναι παρόμοια με αυτά μιας άλλης καθημερινής έρευνας, από το Καθολικό Πανεπιστήμιο, που τοποθετεί τον κυβερνητικό συνασπισμό στο 40% και τους Σοσιαλιστές στο 35% στην πρόθεση ψήφου.

Η σειρά των καθημερινών δημοσκοπήσεων έχει στόχο να εκτιμηθούν μάλλον οι τάσεις του εκλογικού σώματος, ιδίως εκείνων που είναι τώρα αναποφάσιστοι, παρά να προβλεφθεί το αποτέλεσμα.

Η δημοσκόπηση της Intercampus δείχνει πως ένας στους πέντε Πορτογάλους παραμένει αναποφάσιστος, ενώ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Καθολικού Πανεπιστημίου αναποφάσιστος είναι ένας στους τρεις ψηφοφόρους.