Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθεί  επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την κατηγορία της «υποκίνησης σε φυλετικό μίσος».

Σε ερώτηση που της έθεσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο για τη δίκη, που θα πραγματοποιηθεί σε έναν μήνα, η Λε Πεν απάντησε:

Μα, ναι, βέβαια! Δεν θα τη χάσω αυτήν την ευκαιρία.

Η αντίδρασή της ωστόσο ήταν πιο οργισμένη όταν έκανε δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters

Πρόκειται για ένα σκάνδαλο που ένας πολιτικός ηγέτης οδηγείται στη Δικαιοσύνη επειδή εξέφρασε τα πιστεύω του.  Εκείνοι που καταγγέλλουν την παράνομη συμπεριφορά των φονταμενταλιστών είναι πολύ πιο πιθανό να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη από τους φονταμενταλιστές που υιοθετούν παράνομη συμπεριφορά.

Τον Δεκέμβριο του 2010, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κομματικών στελεχών στη Λιόν, η Μαρίν Λε Πεν, κι ενώ πραγματοποιούσε εκστρατεία της για την προεδρία του Εθνικού Μετώπου, κατήγγειλε σε μια ομιλία της «τους Μουσουλμάνους πιστούς που προσεύχονται στον δρόμο» συγκρίνοντάς τους με την ναζιστική κατοχή στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Λυπάμαι, όμως για εκείνους που αρέσκονται στο να μιλάνε για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, εάν μιλάμε για κατοχή, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε, για την περίπτωση αυτή, καθώς πρόκειται ξεκάθαρα για μια εδαφική κατοχή» είχε δηλώσει η Λε Πεν υπό το ενθουσιώδες χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

«Πρόκειται για μια κατοχή τμημάτων γης, συνοικιών όπου εφαρμόζεται ο θρησκευτικός νόμος, πρόκειται για μια κατοχή. Σαφώς, δεν υπάρχουν τεθωρακισμένα, δεν υπάρχουν στρατιώτες ωστόσο πρόκειται σίγουρα για μια κατοχή και οι κάτοικοι υποφέρουν από αυτήν» είχε προσθέσει.