Σε ένα μεταμοντέρνο συγκρότημα διαμερισμάτων για εργένηδες τύπου λοφτ, μετακόμισε τελικά το βράδυ της Τετάρτης ο κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού εις βάρος της καμαριέρας που φρόντιζε το δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε στη Νέα Υόρκη,ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν. Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου αποθανάτισε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης τον Γάλλο πολιτικό να φθάνει με το φρουρό που τον επιτηρεί, στο συγκρότημα των διαμερισμάτων τύπου λοφτ, που βρίσκεται στη διεύθυνση 153 Franklin Street στην περιοχή Tribeca. Ο πρώην επικεφαλής ήταν χαμογελαστός και ευδιάθετος, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.


(Πηγή φωτό: AFP)

Πρόκειται για πολύ δημοφιλή και ακριβή συνοικία, με ενοίκιο που φτάνει τα 50.000 δολάρια και την προτιμούν άνθρωποι των εικαστικών τεχνών αλλά και μουσικοί που την επιλέγουν για τα προσωπικά τους στούντιο ηχογραφήσεων. Αποτελείται από κτίρια παλιών εργοστασίων, βιοτεχνίες και αποθήκες, που επώνυμες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις τα έχουν μετατρέψει σε περιζήτητα διαμερίσματα κυρίως για εργένηδες.

Το συγκεκριμένο συγκρότημα που θα είναι η νέα τοποθεσία για τον κατ'οίκον περιορισμό του Ντομινίκ Στρος Καν, αποτελείται από 90 κατοικίες.

Νωρίτερα την Τετάρτη οι δικηγόροι του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, είχαν εξασφαλίσει την έγκριση του δικαστη στο Μανχάταν για αυτή την αλλαγή χώρου διαμονής.