Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ξαναβρήκε τα e-mail που η Χίλαρι Κλίντον είχε σβήσει από τον ιδιωτικό διακομιστή τον οποίο χρησιμοποιούσε την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

H Κλίντον επικρίνεται επειδή χρησιμοποιούσε το ιδιωτικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της όταν ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, μεταξύ 2009-2013, σε μια υπόθεση που πυροδότησε έντονη αντιπαράθεση στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, που επικαλείται μη κατονομαζόμενους κυβερνητικούς αξιωματούχους, το FBI ξαναβρήκε τα σβησμένα μηνύματα, χωρίς να αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες. Το δημοσίευμα δεν διευκρινίζει αν ανακτήθηκαν όλα τα διαγραμμένα μηνύματα.

Η Κλίντον, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις όσον αφορά τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016 υποστήριζε ότι στο διάστημα αυτό έλαβε περίπου 60.000 μηνύματα, τα μισά εκ των οποίων ήταν ιδιωτικής φύσης και για αυτό τα διέγραψε. Τα υπόλοιπα τα παρέδωσε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έκρινε πρόσφατα ότι η κυρία Κλίντον είχε το δικαίωμα να σβήσει τα ιδιωτικά μηνύματα και ότι θα μπορούσε να κάνει το ίδιο ακόμη και αν χρησιμοποιούσε τον διακομιστή του υπουργείου.